Over mij

Ik ben Koen van den Ende en ik ben 27 jaar oud. Al vrijwel mijn hele leven woon ik in Maasdam en sinds een paar jaar ben ik ook veel in Delft te vinden. Naast mijn studie Maritieme Techniek aan de TU Delft ben ik al heel mijn leven druk aan het turnen, maar ik moet natuurlijk zeggen: aan het fotograferen.

Al sinds dat ik me kan herinneren ben ik wel bezig met fotografie. Van een simpele analoge camera tot compactcamera. Ik heb ze allemaal gebruikt om mee te experimenteren. In 2010 viel dan ook de beslissing om van mijn spaargeld een spiegelreflexcamera te kopen. Mijn ouders verklaren me nu nog steeds voor gek als ik weer op pad ga met al mijn apparatuur, je gaat toch niet met ruim 30 graden met een zware camera en tas lopen sjouwen?

Door mijn interesse in de natuur was de link al snel gelegd om daar ook te gaan fotograferen. Gelukkig is er in de buurt genoeg natuur om een ochtendje rond te struinen en te fotograferen. Maar ik ben niet alleen buiten te vinden, want zoals al eerder genoemd ben ik fanatiek aan het turnen. En wat is er nu leuker dan twee hobby’s los van elkaar beoefenen? Juist, ze combineren! Het laat zich al raden, ik begon ook al vrij snel met het fotograferen in de turnhal. Want wie wil nu niet al die gave oefeningen terug kunnen zien op beeld?

Met het fotograferen op evenementen en in de maritieme industrie ben ik later in aanraking gekomen maar ik kwam er al snel achter dat ik dit ook erg leuk vond om vast te leggen. Op onder andere beurzen en feesten heb je meer contact met de mensen dan wanneer je in de natuur bent of een sporter in opperste concentratie vastlegt. In de maritieme industrie fotograferen is dan weer een andere tak van sport, want hoe breng je een groot schip nu uniek in beeld? Vaak door dat net andere perspectief of door dat ene kenmerkende detail.

Benieuwd geworden naar mijn werk of wil je meer weten? Bekijk dan mijn portfolio of neem contact met me op.

Volg me op social media:

info@kvde-photography.nl - Telefoon: +31(0)6 39082865 - KVK: 76633381

© KvdE-Photography 2024